Over de stichting

Logo stichting EurekaStichting Eureka is in het leven geroepen om het bewustzijn van haar publiek te vergroten door middel van vernieuwende multidisciplinaire theatervoorstellingen, film-en online producties die sterk inspelen op de belevingswereld van de kijker. De thematiek van de producties die worden geproduceerd gaat over ‘bewustzijn’ en het bekrachtigen van wie mensen in essentie zijn. Visuele kunst en muziek zijn altijd geïntegreerd met de inhoud van de voorstelling. De theaterproducties die worden geproduceerd door stichting Eureka zoeken vernieuwende speelplekken op zoals clubs en de uitgaanssetting om theater en kunst daarmee naar de mensen toe te brengen. Stichting Eureka is in 2014 opgericht door Valentine Berning, tevens artistiek leider van de stichting. Zij werkt in wisselende samenstelling samen met een groep kunstenaars uit verschillende disciplines.